Voor kinderen die naar de basisschool gaan, biedt SKO buitenschoolse opvang aan. Buitenschoolse opvang bestaat uit voorschoolse opvang, naschoolse opvang en vakantieopvang. U kunt als ouder zelf een combinatie maken van de diverse opvangvormen, welke in dagdelen kunnen worden ingehuurd.

Onze vestigingen zijn geopend van 07.00 uur tot aanvang school en van einde school tot 18.30 uur.  Tijdens schoolvakanties zijn de locaties geopend van 07.00 – 18.30 uur. Vakantie opvang kan, geheel naar eigen behoefte, worden ingehuurd per hele of halve dag. De volledige voorwaarden van de vakantieopvang kunt u terugvinden bij de reglementen.

Er is een vaste combinatie tussen de bezochte basisschool en de BSO locatie. Hierdoor is het vervoer tussen school en opvanglocatie gestructureerd en komen de kinderen tijdens de BSO hun schoolgenootjes tegen. In onderstaand overzicht kunt u zien welke opvanglocaties bij welke basisscholen horen. Door te klikken op de naam van de BSO locatie, ziet u de ligging en kenmerken van deze vestiging.

Ook tijdens de corona-crisis bieden wij de mogelijkheid van een rondleiding. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de 1,5 meter afstand en plannen wij samen met u een rondleiding buiten onze openingstijden. Afspraak maken ? Bel dan 0162-450322 (optie 1 in het keuzemenu), stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u gelijk een afspraak maken om de locatie van uw keuze te bezoeken, klik dan hier.

Baskio
(Centrum)

Kameleon
Touwbaan
Westhoek
Wissel
Brede Dorpsschool St. Jan (Oosteind)
Dommelbos
(Dommelbergen)

Berkenhof
Rubenshof
De Toekomst
(Strijen)
De Toekomst

Hobaki
(Den Hout)

Achthoek

Kibus
(Oosterheide)

Beiaard
Menorah
Ontdekking

Kronkelbos
(Vrachelen/Contreie/de Kreek)

Meander

Ontdekking
(Oosterheide)

Ontdekking
Schokio 1
(Dommelbergen)
Duizendpoot

 
Schokio 2
(Dommelbergen)
Montessori
Duizendpoot
Sterrendonk 
De Strijene
Schokio 3
(Dommelbergen)

Rubenshof
Vlinderbos
(Vrachelen/Contreie/de Kreek)
Pionier
Zonnerijk
(Vrachelen/Contreie/de Kreek)

Meander

Beemdenrijk
(Dommelbergen)
Montessori

 Wereldwijs
(Oosteind)

Brede Dorpsschool St.Jan

Westhoek (Centrum/Slotjes)
Westhoek 

De buitenschoolse opvang is veel meer dan alleen een oppas voor uw kinderen na schooltijd. Onze pedagogisch medewerkers zijn geschoold in de vier pedagogische opvoeddoelen:

Emotionele veiligheid:
Een gevoel van veiligheid geeft meer kansen voor een optimale ontwikkeling
Persoonlijke vaardigheden:
Bevorderen van de zelfstandigheid, weerbaarheid en flexibiliteit in diverse ontwikkelingsgebieden
Sociale vaardigheden:
Leren verplaatsen in de ander, kunnen communiceren, delen, samenwerken, helpen en conflicten oplossen
Waarden en normen:
Stellen van regels, zelf het goede voorbeeld geven en kinderen kennis laten maken met de regels uit andere culturen

Deze opvoeddoelen zijn leidend voor de werkwijze waarop pedagogisch medewerkers de kinderen volgen, steunen, stimuleren en begeleiden in hun persoonlijke groei.

Tijdens de opvang hebben de kinderen een keuzevrijheid binnen het aanbod aan spelmateriaal en activiteiten. Ze kunnen kiezen om zelfstandig te spelen, maar er worden tevens activiteiten aangeboden door de pedagogisch medewerkers. Deze activiteiten worden georganiseerd op interesse en leeftijd van de kinderen en zijn vaak gerelateerd aan het thema en/of project waarmee gewerkt wordt. Deze thema’s en/of projecten duren een aantal weken en voorzien in activiteiten op allerlei ontwikkelingsgebieden. Er worden ook regelmatig uitstapjes gemaakt, van het bos tot museum.

In de schoolvakanties worden naast de activiteiten per locatie, ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd voor alle BSO kinderen. De kinderen die gebruik maken van de vakantieopvang kunnen zich hier, zonder extra kosten, voor inschrijven.

Binnen de opvang wordt de inspraak van de kinderen gestimuleerd middels de kinderraad. Door de kinderen te betrekken bij de keuze van thema’s en activiteiten, aanschaf van materiaal, dagelijkse zaken als afspraken en de inrichting van de ruimte worden ze enthousiast en actief betrokken.


Jaarlijks wordt op iedere vestiging een ouderavond georganiseerd, waarbij de ouders de gelegenheid krijgen voor een persoonlijk gesprek over de ontwikkeling van hun kind(eren). Mocht er vanuit de ouder of de pedagogisch medewerkers aanleiding toe zijn, kan er uiteraard altijd tussentijds een gesprek worden gepland.

Wist u dat .....

  • SKO regelmatig samenwerkt met Oosterhoutse verenigingen zoals Scoutinggroep Maria en Sportpark de Contreie.
  • U van harte welkom bent om onze locatie(s) te bezoeken. Wij verzoeken u hiervoor vooraf een afspraak te maken.

Ik ben graag betrokken bij de manier waarop mijn kinderen hun dag doorbrengen

Nu bijna 8 jaar geleden hebben we voor de opvang van ons eerste kindje bewust gekozen voor een kinderdagverblijf. Voor de dagen dat we beide werkten wilden we graag een vast adres, vaste gezichten en vaste speelkameraadjes.

Lees meer...