Ook in de zomervakantie 2018 zijn er weer volop leuke, sportieve en uitdagende activiteiten op onze locaties. Net als in de andere vakanties zijn er in deze zomervakantie iedere week ook weer een aantal overkoepelende activiteiten. Zo zijn er de Biesbosch games, een schilderworkshop, de mudrun en in de laatste week het Timmerdorp. Meer informatie over alle overkoepelende activiteiten vindt u in het pdfoverzicht.

In de Meivakantie 2018 (23 april t/m 4 mei) zijn er op locaties weer leuke activiteiten. Daarnaast zijn er ook een aantal overkoepelende activiteiten zoals bijv. een workshop skaten en een Doe-speurtocht. De details van deze activiteiten vindt u in het pdfoverzicht.

Uitdagende activiteiten, inspelend op de leefwereld van het kind. Verrassend, vernieuwend en vooral veel plezier !

De activiteiten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo spelen we in op de interesse van het individuele kind. Om een duidelijk beeld te krijgen van het aanbod, hangt er op iedere locatie een activiteitenkalender waar precies op staat wat er wordt aangeboden. Hierop kunt u zien welke activiteit voor welke leeftijdscategorie bestemd is. De activiteiten worden na school aangeboden van 16:00 t/m 18:00 uur

Voor het opgeven van de vakantieopvang werken we tegenwoordig met een Ouderportaal. Alle ouders zijn hierover al geïnformeerd. Naast het opgeven van de vakantieopvang dagen kunnen ouders ook aangeven aan welke overkoepelende activiteit zij hun kind(eren) willen laten deelnemen. Natuurlijk worden er op de locaties ook heel veel leuke activiteiten georganiseerd. Wat de overkoepelende activiteiten zijn leest u in het pdfprogramma.

Heeft u al vakantiekriebels? Wij wel!

Het zal u niet verbazen: ook voor de zomervakantie heeft ons team van Pedagogisch Medewerkers en locatiehoofden weer een spetterend, afwisselend activiteitenprogramma in elkaar gedraaid.

Zoals u van ons gewend bent is er naast de lokale activiteiten ook nu weer een pdfprogramma voor de overkoepelende activiteiten. Een kleine greep uit het programma: Olympische spelen voor alle kinderen, mudrun eveneens voor alle kinderen, het Timmerdorp in week 5. Week 6 is een feestweek i.v.m. het 30-jarig bestaan van SKO.

Wij wensen alle kinderen weer veel plezier in de zomervakantie.

Naast de activiteiten op lokatie zijn er ook 4 overkoepelende activiteiten. Op maandag 24 april is er voor kinderen van groep 1 t/m 3 een activiteit op een echte boerderij in Waspik. In de tweede week van de vakantie is er voor de kinderen van groep 4 t/m 8 een schilderworkshop. Benieuwd naar de overige 2 activiteiten bekijk dan het hele pdfprogramma.

Maandag 6 maart start het thema Relax Kids bij BSO de Baskio. De hele maand maart staat in het teken van  bewegen - sporten - gezonde voeding. Op het programma staan o.a. een bezoek aan de bibliotheek om informatie te zoeken over het menselijk lichaam, sporten en gezonde voeding, het maken van gezonde snachks en smoothies. Verder is er een bootcamp en een sportquiz. 

pdfProgramma Relax Kids

Op woensdag 23 november wordt voor alle BSO-kinderen van SKO een Pietenshow georganiseerd. Locatie van de Pietenshow is de zaal van Camping het Haasje, tegenover de ingang van Haasje Over aan de Vijf Eikenweg 45 in Dorst. Hier zullen de PM-ers van de vestiging uw kind(eren) verwelkomen en begeleiden naar de zaal. Alleen deze ingang is open zodat de PM-ers de presentielijsten goed kunnen bijhouden bij binnenkomst. De middag begint om 14.00 uur en om 16.00 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden.Kinderen die op woensdagmiddag gebruik maken van naschoolse opvang, zullen vanaf 17.00 uur weer terug zijn op de eigen locatie.

U dient u kind(eren) aan te melden als zij naar de Pietenshow willen komen. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld u in de mail alstublieft de naam van uw kind, leeftijd en locatie die zij normaliter bezoeken. Aanmelden graag vóór 7 november a.s. .

pdfFlyer met meer informatie.

Sinterklaas is nog maar net in het land en wij gaan ons al richten op de komende kerstvakantie.

Wat kunnen de kinderen doen? Op deze flyer kunt u het zien!


Middels dit formulier kunt u de gewenste vakantieopvang aanvragen en inschrijven voor de activiteiten. Inschrijven kan tot en met zondag 27 november, daarna kunnen wij geen aanvragen meer accepteren.

De vakantie activiteiten zijn leeftijdsgebonden. Wij verzoeken u vriendelijk om uw kind alleen in te schrijven voor bij zijn/haar leeftijd passende activiteiten.

De zon is eindelijk volop gaan schijnen en dat komt goed uit zo voor de zomervakantie.

Heeft u uw kind opgegeven voor één van de zomeractiviteiten, neemt u dan onderstaand schema goed door om te zien om hoe laat uw kind waar wordt verwacht en verdere bijzonderheden.

Wat, waar en hoe

Misschien ten overvloede, maar om verwarring te voorkomen: uw kind wordt op de aangegeven tijd op de eigen (*) locatie verwacht, niet op de locatie waar de activiteit plaatsvindt. De pm'ers zorgen voor het vervoer naar de locatie van de activiteit.
(*) wanneer meerdere locaties worden samengevoegd, geldt als eigen locatie de locatie waar op die dag de vakantieopvang wordt aangeboden. Heeft u toch nog twijfels waar u uw kind 's ochtends mag afzetten, neemt u dan contact op met zijn/haar pm'er.

Heeft u al vakantiekriebels? Wij wel!

Het zal u niet verbazen: ook voor de zomervakantie heeft ons team van PM'ers en locatiehoofden weer een spetterend, afwisselend activiteitenprogramma in elkaar gedraaid.

Wat kunnen de kinderen doen? Op onze Facebookpagina staat een fimpje met alle activiteiten!

 https://www.facebook.com/kinderopvangoosterhout/

Natuurlijk is er ook een schriftelijke uitleg bij alle activiteiten.

Middels dit formulier kunt u de gewenste vakantieopvang aanvragen en inschrijven voor de activiteiten. Inschrijven kan tot en met zondag 26 juni.

De vakantie activiteiten zijn leeftijdsgebonden. Wij verzoeken u vriendelijk om uw kind alleen in te schrijven voor bij zijn/haar leeftijd passende activiteiten.

Ook deze meivakantie zijn er weer allerlei activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 is er een GPS-tocht door het centrum van Oosterhout. Deze tocht wordt verzorgd door Relaxxbybackpack uit Raamsdonksveer.

De kinderen van groep 1 t/m 4 maken een Muizenontdekkingstocht in Geertruidenberg. Verder is er nog een workshop 'Pimp je T-shirt of maak een tas' voor alle kinderen.

pdfflyer_meivakantie_2.pdf

pdfuitleg_activiteiten_meivakantie_2016.pdf

logo relaxx by backpack

Vanaf 21 maart tot aan de zomervakantie hebben BSO 't Vlinderbos, 't Kronkelbos, 't Zonnerijk en de Hobaki een gevarieerd programma aan activiteiten op het gebied van tennis, koken, mode ontwerpen en bootcamp. Meer informatie vindt u in de brochure Verrassend Vrachelen.

pdfVerrassend_Vrachelen.pdf

Onze pedagogisch medewerkers hebben voor de komende carnavalstvakantie weer een gevarieerd aanbod aan overkoepelende activiteiten samengesteld.

De carnavalsvakantie is van 8 februari t/m 12 februari 2016. Hieronder vindt u meer informatie.

pdfFlyer activiteiten carnavalsvakantie

pdfUitleg activiteiten de carnavalsvakantie

Onze pedagogisch medewerkers hebben voor de komende kerstvakantie weer een gevarieerd aanbod aan overkoepelende activiteiten samengesteld.

Hieronder vindt u de flyer en de uitleg bij de activiteiten. U kunt u kind(eren) inschrijven vóór 22 november aanstaande, via onderstaand formulier.

Flyer kerstvakantie 2015

Uitleg bij vakantie activiteiten

Aanvraagformulier

Op woensdag 25 november wordt voor alle BSO-kinderen van SKO een Pietenshow georganiseerd. Locatie van de Pietenshow is de zaal van Camping het Haasje, tegenover de ingang van Haasje Over aan de Vijf Eikenweg 45 in Dorst. Hier zullen de PM-ers van de vestiging uw kind(eren) verwelkomen en begeleiden naar de zaal. Alleen deze ingang is open zodat de PM-ers de presentielijsten goed kunnen bijhouden bij binnenkomst. De middag begint om 13.45 uur en om 15.45 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden.Kinderen die op woensdagmiddag gebruik maken van naschoolse opvang, zullen vanaf 16.30 uur weer terug zijn op de eigen locatie.

U dient u kind(eren) aan te melden als zij naar de pietenshow willen komen. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld u in de mail alstublieft de naam van uw kind, leeftijd en locatie die zij normaliter bezoeken. Aanmelden graag vóór 9 november as.

Voor de aanstaande herfstvakantie zijn, naast de activiteiten op de verschillende locaties, weer gezamenlijke BSO activiteiten georganiseerd. De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen hun creatieve talenten laten zien tijdens een klei-workshop op dinsdag. Voor de kinderen van groep 1 t/m 4 staat op donderdag een spannende avonturendag in het teken van Junglebook op het programma.

Inschrijven voor de vakantie opvang en activiteiten kan tot uiterlijk 27 september as.

Om het u gemakkelijk te maken, kunt u voortaan de vakantieaanvraag én het opgeven voor de activiteit met één formulier regelen!

Flyer herfstvakantie 2015

Aanvraagformulier vakantie opvang / activiteiten

Het programma voor de gezamenlijke BSO activiteiten voor de zomervakantie is gereed!
Hieronder vindt u de flyer van gezamenlijke activiteiten en een overzicht met een korte omschrijving van de activiteiten. Inschrijven kan tot en met 21 juni. Vriendelijk verzoek om vóór inschrijving ook de Algemene informatie betreffende deelname aan de activiteiten te lezen.
Let op: naast het opgegeven voor een activiteit, dient u voor de betreffende dag ook het aanvraagformulier voor de vakantie opvang in te vullen! 

Flyer BSO-activiteiten zomervakantie

Uitleg bij de activiteiten

Aanvraagformulier vakantie opvang (inschrijftermijn is verstreken, formulier werkt niet meer)

Inschrijfformulier activiteiten (inschrijftermijn is verstreken, formulier werkt niet meer)

Had u uw aanvraag nog niet ingediend en wilt u wel gebruik maken van vakantie opvang?  Neemt u dan contact op met de afdeling planning: 0162-450322.
Nagekomen aanvragen kunnen op basis van beschikbaarheid worden gehonoreerd.

Zoals u inmiddels van ons gewend bent, worden ook in de carnavalsvakantie gezamenlijke BSO-activiteiten georganiseerd.

Voor de jongste kinderen (4 - 7 jaar) is er mini-gym in de sporthal. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen inschrijven voor een kookworkshop 'Bella Italia'. Beide activiteiten vinden plaats op donderdag 19 februari.

Let op: voor de kookworkshop is er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om iedereen gelijke kans te geven op deelname, zal het inschrijfformulier pas op 5 januari 2015 (als de kerstvakantie voorbij is) worden opengesteld. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Flyer carnavalsvakantie 2015

Uitleg bij activiteiten carnavalsvakantie

Inschrijven voor vakantieactiviteit

Voor de kerstvakantie zijn er weer gezamenlijke BSO activiteiten georganiseerd. De oudste kinderen kunnen maandag 23 december deelnemen aan de workshop 'Timmer jij met ons mee?'. Voor de jongste kinderen op 30 december een afwisselende dag in het teken van 'Koning Winter neemt je mee'. Inschrijven voor deze activiteiten kan via het hiervoor bestemde inschrijfformulier onder het kopje 'contact -> formulieren'.

Op uw eigen locatie vindt u meer informatie over andere activiteiten stichtingsbreed. Inschrijven hiervoor is niet nodig.

Flyer activiteiten kerstvakantie

Uitleg bij BSO activiteiten kerstvakantie 2014

Op woensdagmiddag 26 november organiseert SKO een gezellige Pietenmiddag voor alle kinderen die gebruik maken van de BSO.

De Pietenmiddag vindt plaats in de aula van het Oelbertgymnasium. U dient uw kind zelf te brengen en op te halen (tenzij uw kinderen op woensdagmiddag gebruik maken van naschoolse opvang, dan verzorgen wij het vervoer).

Alle details staan vermeld op onderstaande flyer. Let op: u kunt uw kind(eren) nog tot 7 november aanmelden voor deze middag. Kinderen die niet zijn aangemeld, kunnen helaas niet worden toegelaten tot de Pietenmiddag.

Flyer pietenmiddag 2014

Ook voor de aankomende herfstvakantie zijn weer gezamenlijke BSO-activiteiten georganiseerd.

De 8-plussers kunnen deelnemen aan een workshop "Pimp je multomap". Voor de jongste kinderen is er een Tovernaars- en Heksendag.

Flyer herfstvakantie 2014

Uitleg bij vakantie activiteiten Herfstvakantie

Het programma voor de gezamenlijke BSO activiteiten voor de zomervakantie is gereed!
Hieronder vindt u de flyers van gezamenlijke activiteiten en een overzicht met een korte omschrijving van de activiteiten. Inschrijven kan tot en met 15 juni. Let op: naast het opgegeven voor een activiteit, dient u voor de betreffende dag ook het aanvraagformulier voor de vakantie opvang in te vullen! 

Algemene informatie over de vakantie activiteiten

Flyer BSO-activiteiten zomervakantie, 4 - 7 jarigen.

Flyer BSO-activiteiten zomervakantie, 8 - 13 jarigen.

Uitleg bij de diverse activiteiten

Bewegen is goed voor je! Voor de BSO locaties in Vrachelen ('t Vlinderbos, 't Kronkelbos en 't Zonnerijk) worden gezamenlijke beweeg-activiteiten georganiseerd. Op onderstaande flyer kunt u het programma inzien. Inschrijven kan via de inschrijflijsten op de BSO-locatie.

Flyer Vrachelen Actief

Zoals u inmiddels van ons gewend bent, worden ook in de mei-vakantie weer leuke activiteiten aangeboden op de BSO-locaties
Hieronder vindt u het aanbod van de gezamenlijke activiteiten, de programma's van de afzonderlijke locaties zullen in de komende weken worden toegevoegd.

Gezamenlijke BSO-activiteiten mei-vakantie

Hoewel de krokusvakantie veelal in het teken zal staan van carnaval, wordt ook deze vakantie weer een uitgebreid activiteitenprogramma aangeboden. Hieronder staan al enkele programma's, wij zullen deze in de komende weken aanvullen. De activiteiten worden ook op de locatie gepresenteerd.

Gezamenlijke BSO-activiteiten krokusvakantie

Activiteiten krokusvakantie BSO de Baskio

Activiteiten Krokusvakantie BSO's Kronkelbos, Vlinderbos, Hobaki en Zonnerijk

Ook voor de aankomende herfstvakantie zijn weer gezamenlijke BSO-activiteiten georganiseerd. Voor de jongste kinderen is er op dinsdag een schatspeurtocht in het bos. De 8-plussers kunnen deelnemen aan de fietsspeurtocht door Oosterhout.

Flyer herfstvakantie 2013


Binnenkort zullen wij op onze website het fotoalbum gereed hebben.

Als voorproefje ziet u hier alvast een fotoimpressie van de BSO zomeractiviteiten.

 

De kinderen van BSO 't Dommelbos hebben tijdens de naschoolse opvang op dinsdag 20 augustus mooie zandtekeningen gemaakt.
Benieuwd naar de resultaten? Klik dan hier!

 

Woensdag 24 juli hebben 6 kinderen van de BSO deelgenomen aan een workshop schilderen. In haar atelier aan het Paterserf heeft de Oosterhoutse kunstenares Lia de Craen de kinderen kennis laten maken met abstracte kunst. Karel Appel was het voorbeeld deze dag.

Klik hier voor de activiteiten voor 4 - 7 jarigen.

Klik hier voor de activiteiten voor 8 plussers.

Voor uitleg over de organisatie van de activiteiten en de wijze van inschrijven, klik hier.

Naast de gezamenlijke activiteiten is op iedere locatie een uitgebreid activiteitenprogramma gemaakt. Deze worden op de lokaties gepresenteerd.

 

Begin 2013 zijn de kinderen van BSO 't Vlinderbos van start gegaan met een nieuw project dat ongeveer 10 weken duurt.

De kinderen werken in groepjes in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Elk groepje heeft een eigen thema, waarin een Living Statue centraal zal staan.

Voor ieder kind is er binnen deze groep een keuze in wat zij graag zouden willen of kunnen doen. Door de veelzijdigheid van deze activiteit zijn er vele disciplines waar de kinderen uit kunnen kiezen. Binnen elk groepje is er vraag naar fotografen, reporters, kleermakers, sokkelmakers, toneelspelers, muzikanten en living statues. Samen gaan de kinderen als groep aan de slag om op de feestavond een heus tableau vivant neer te zetten.

Hieronder een impressie van het aanbod.
Klik hier voor het activiteitenprogramma van BSO 't Vlinderbos en BSO 't Zonnerijk
Klik hier voor het activiteitenprogramma van BSO Schokio 1 en Schokio 2 voor week 1
Klik hier voor het activiteitenprogramma van BSO Schokio 1 en Schokio 2 voor week 2
Klik hier voor het activiteitenprogramma van BSO de Kibus
Klik hier voor het activiteitenprogramma van BSO de Baskio

De kinderen van BSO 't Uilenbos (Oosteind) zijn in november en december druk bezig geweest met het maken van een eigen legofilmpje.

Waarom SKO?

  • 30 jaar kwaliteit in opvang
  • professioneel en betrokken
  • respect voor het individu
  • actief en persoonlijk

 

Van peuter tot puber bij SKO

Wow, 13 jaar kinderopvang, dat is een hele periode. We kunnen ons de eerste dag nog goed herinneren. Je brengt je baby naar een nieuw oord, met vreemde
mensen die voor haar gaan zorgen omdat je zelf moet/wilt gaan werken. Met tranen in je ogen stap je de auto in. Je voelt je even de slechtste moeder van de wereld. Maar dat slijt. Louise vond het heerlijk op het kinderdagverblijf, lekker luieren in een high tech schommel/wieg. Voor een enig kind vonden we het heel belangrijk dat ze leerde omgaan met anderen. Speelgoed delen, samen ruzie maken, op je beurt wachten noem het maar op.

Lees meer...