Woensdag 24 juli hebben 6 kinderen van de BSO deelgenomen aan een workshop schilderen. In haar atelier aan het Paterserf heeft de Oosterhoutse kunstenares Lia de Craen de kinderen kennis laten maken met abstracte kunst. Karel Appel was het voorbeeld deze dag.

Voordat we aan de slag konden heeft Lia de kinderen verteld over de geschiedenis van Karel Appel. Wat Karel vroeger allemaal maakte aan schilderijen, was voor vele niet gewoon en zomaar mooi te noemen. Doordat Karel Appel zichzelf is gebleven en door te doen waar hij plezier en lol in had, zijn zijn schilderen uitgegroeid tot iets moois en bekends.
Tegen het einde van de ochtend hebben we geproost en de expositie van de schilderijen geopend.

De schilderijen die we hier en toon stellen zijn allemaal gemaakt door onze eigen Karel Appeltjes.........

femke Femke

kim Kim

luc Luc

marieke Marieke

myrthe Myrthe

nora Nora

 

Wist u dat .....

  • SKO regelmatig samenwerkt met Oosterhoutse verenigingen zoals Scoutinggroep Maria en Sportpark de Contreie.
  • U van harte welkom bent om onze locatie(s) te bezoeken. Wij verzoeken u hiervoor vooraf een afspraak te maken.

Van peuter tot puber bij SKO

Wow, 13 jaar kinderopvang, dat is een hele periode. We kunnen ons de eerste dag nog goed herinneren. Je brengt je baby naar een nieuw oord, met vreemde
mensen die voor haar gaan zorgen omdat je zelf moet/wilt gaan werken. Met tranen in je ogen stap je de auto in. Je voelt je even de slechtste moeder van de wereld. Maar dat slijt. Louise vond het heerlijk op het kinderdagverblijf, lekker luieren in een high tech schommel/wieg. Voor een enig kind vonden we het heel belangrijk dat ze leerde omgaan met anderen. Speelgoed delen, samen ruzie maken, op je beurt wachten noem het maar op.

Lees meer...