BSO de Ontdekking is onderdeel van Kindcentrum de Ontdekking, gelegen middenin de wijk Oosterheide. Dit kindcentrum biedt een uitdagende omgeving voor kinderen van 0 – 13 jaar, onderverdeeld in kinderdagopvang, voorschool, basisschool en buitenschoolse opvang. Ook is een consultatiecentrum in het kindcentrum gevestigd.

De buitenschoolse opvang is kleinschalig, er kunnen maximaal 20 kinderen tegelijk worden opgevangen. De buitenschoolse opvang heeft een eigen ruimte in de school, maar de kinderen mogen ook gebruik maken van de overige ruimtes, zoals de theaterzaal, de mediatheek en het kunstatelier.
Op woensdag- en vrijdagmiddag en tijdens vakanties worden kinderen van kindcentrum De Ontdekking opgevangen op de Kibus.

De buitenruimte van Kindcentrum De Ontdekking groeit en bloeit. Wat voorheen een rechttoe-rechtaan tegelplein was, is omgetoverd tot een uitdagende plek om eindeloos te spelen. Oudere kinderen vinden uitdaging op het sport- en spelplein en het piraten-eiland. Jongere kinderen onderzoeken de bloeiende bloemenpracht, beleven avonturen in het wilgenwigwamdorp, bouwen hutten en balanceren op boomstammetjes. 

Meer informatie over Kindcentrum de Ontdekking vindt u op www.ontdekking.net.

de Ontdekking
Kamerlingh Onneslaan 3 
4904 KJ Oosterhout
0162 - 42 69 90

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 07.00 - 18.30 uur

Locatiehoofd: Inge Moerkens
Oudercommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
LRK nr: 124681190

Wist u dat .....

  • wij tijdens schoolvakanties uitdagende dagactiviteiten bieden voor kinderen van 4 tot 12 jaar,
  • uw kind ook hieraan kan deelnemen als hij geen gebruik maakt van naschoolse opvang tijdens schoolweken.

 

Van peuter tot puber bij SKO

Wow, 13 jaar kinderopvang, dat is een hele periode. We kunnen ons de eerste dag nog goed herinneren. Je brengt je baby naar een nieuw oord, met vreemde
mensen die voor haar gaan zorgen omdat je zelf moet/wilt gaan werken. Met tranen in je ogen stap je de auto in. Je voelt je even de slechtste moeder van de wereld. Maar dat slijt. Louise vond het heerlijk op het kinderdagverblijf, lekker luieren in een high tech schommel/wieg. Voor een enig kind vonden we het heel belangrijk dat ze leerde omgaan met anderen. Speelgoed delen, samen ruzie maken, op je beurt wachten noem het maar op.

Lees meer...