Kindercentrum ’t Zonnerijk ligt aan de rand van de wijk Vrachelen 2 nabij de wijken de Contreire en de Kreek. Kindercentrum 't Zonnerijk huisvest drie groepen voor dagopvang (begane grond) en één BSO groep voor maximaal 30 kinderen op de eerste verdieping. Op deze verdieping is ook het Centraal Bureau van SKO gevestigd.
Op deze locatie worden kinderen van de volgende basisscholen opgevangen: de Meander, de Pionier en de Achthoek.
BSO ’t Zonnerijk is in 2019 na een ingrijpende verbouwing verhuisd naar de eerste verdieping en heeft eenl nieuw eigentijdse inrichting, zie foto hieronder. Verder is er een ruimte voor allerlei creatieve activiteiten die de kinderen de naam 'Alles-kamer' hebben gegeven.
Achter het kindercentrum ligt een speelterrein van maar liefst 750 m². Kinderen mogen de natuur ontdekken en worden spelenderwijs uitgedaagd. Het terrein is ingedeeld in drie vakken die met elkaar verbonden zijn door kleine paadjes. Er is een vak speciaal ingericht voor de kleintjes van de dagopvang met onder andere een zandbak, speels aangelegd natuurgras, schaduwdoek, een behendigheidspad en knuffelstenen. In het  tweede vak is een speeltoestel voor alle leeftijden, het balanceerparcours daagt kinderen uit om samen of alleen te spelen. Op het laatste vlak is een tunnel verwerkt in het grasveld. Kinderen kunnen zich in de tunnel en achter de bossen ongezien wanen of van de grasheuvel rollen. Er is voldoende ruimte voor balspelen of lekker luieren in het gras. Tevens is in de tuin een moestuin aangelegd, waar de kinderen mogen tuinieren en kunnen proeven van eigen kweek.

20150925 095309 Zonnerijk                                                     BSO Zonnerijk

't Zonnerijk
De Boedingen 27 
4906 BA Oosterhout
0162 - 46 10 01

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 07.00 - 18.30 uur

Locatiehoofd: Diana Schouten
Oudercommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
LRK nr: 200358959

Wist u dat .....

  • de overheid bijdraagt in de kosten voor kinderopvang in de vorm van kinderopvangtoeslag.
  • kijk hiervoor op www.toeslagen.nl

 

Wij konden al onze wensen aangeven.

Onze zoon was 15 weken oud toen mijn verlof voorbij was en ik weer ging werken. Een dubbel gevoel, ik had er veel zin in maar moest wel mijn kleintje wegbrengen. Zoals de meeste moeders ging dat met een brok in mijn keel.

Lees meer...