Stichting Kinderopvang Oosterhout biedt naast opvang in kindercentra ook professionele gastouderopvang. Gastouderopvang is een flexibele, kleinschalige en huiselijke vorm van kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau brengt (aanstaande) ouders in contact met de gastouder voor de opvang en verzorging van hun kind(eren).

Ook binnen de gastouderopvang staat de veiligheid en het welbevinden van kinderen centraal. Om dit te toetsen wordt door de bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau een risico inventarisatie (RIE) gedaan in het huis waar de opvang plaatsvindt. Indien nodig worden er tips ter verbetering en eventuele materialen geleverd (te denken valt aan traphekjes e.d.). Daarnaast worden de gastouder en het gastouderbureau  jaarlijkse getoetst door de GGD, waarbij onder andere wordt gekeken naar de veiligheid van de woning, het aantal aanwezige kinderen en een correcte administratie. Het gastouderbureau en haar gastouders zijn ingeschreven in het landelijk register kinderopvang en peuterspeelzalen (LRKP).

Ouders en gastouders kunnen gedurende de gehele opvangperiode met hun vragen terecht bij het gastouderbureau. De financiële afhandeling van de gastouderopvang wordt door het gastouderbureau verzorgd.

Wilt u graag gastouder worden?

Door inschrijving bij ons gastouderbureau stelt u zich beschikbaar om, in uw woning of die van de vraagouder, kleinschalige en huiselijke opvang te bieden tegen een vaste vergoeding.

Enkele redenen om u aan te melden zijn:

  • Gastouderschap in combinatie met de zorg voor uw eigen gezin
  • Een speelkameraadje voor uw kind(eren)
  • Een prima vergoeding

Materialen zoals campingbedje, buggy, box, autostoeltje en traphekjes worden kosteloos in bruikleen gesteld aan de gastouder.

Vanuit de GGD is het een eis dat iedere gastouder en zijn/haar partner een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan overleggen. Dit geldt ook voor eventueel thuiswonende kinderen van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient de gastouder deel te nemen aan de basiscursus kinder-EHBO. De kosten voor het aanvragen van de VOG, alsmede deelname aan de EHBO cursus, worden door SKO vergoed.

SKO biedt haar gastouders de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan de ‘Gastouderacademie’. Via deze digitale leerweg worden zij op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen de kinderopvang en kunnen zij zich, waar nodig, bijscholen.

Momenteel zoeken wij:

een gastouder voor een gezin met  2 kinderen (6 en 8 jaar). Opvang is nodig op donderdag na schooltijd. De kinderen bezoeken verschillende scholen (1 speciaal onderwijs op SBO de Wissel, 1 basisschool in Vrachelen) dus vervoer is noodzakelijk.

 

een gastouder in de wijk Oosterheide voor een gezin met 1 kind van 4 jaar, die in september 2017 naar een basisschool in Oosterheide gaat. De opvang is voor wisselende dagen door de week en incidenteel nachtopvang en opvang in het weekend.

 

een gastouder voor maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.00 - 8.30 uur en 15.00-17.00/17.30 uur. Het betreft een gezin met een dochtertje van 4 jaar, dat op het MKD (Medisch Kinderdagverblijf) aan de Kevelaar in Oosterhout zit. Het is de bedoeling dat de gastouder het meisje van en naar school brengt

 

een gastouder voor dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het betreft een gezin ,in de wijk Dommelbergen, met 2 kinderen. Het oudste kind zit op de Montessorischool in Oosterhout. 

Indien u interesse heeft om als gastouder aan de slag te gaan, kunt u contact opnemen met de bemiddelingsmedewerker gastouderbureau, via 0162-450322 of 06-10992935. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Waarom SKO?

  • 30 jaar kwaliteit in opvang
  • professioneel en betrokken
  • respect voor het individu
  • actief en persoonlijk

 

Aan alles kun je zien dat zij trots uitstralen

De drie letters SKO zijn inmiddels na al die jaren een begrip geworden in ons gezin. Het kinderdagverblijf, de voor-, tussen- en naschoolse opvang, de
ballenbus, de grote diversiteit aan leuke en leerzame kinderactiviteiten, de vele creatieve knutselwerkjes en de spetterende optredens voor alle ouders.

Lees meer...