Alle kinderen een vliegende start met ons nieuwe gezamenlijke beleidsplan 2024-2028

Voor een goede toekomst heb je kansen nodig. Zorgen dat alle kinderen die krijgen, dat is de gezamenlijke missie van Stichting Kinderopvang Oosterhout, delta voorschool en delta onderwijs. Daar werken we steeds meer samen aan, omdat uit onderzoeken blijkt dat intensief samenwerken aan een doorgaande lijn kansengelijkheid vergroot. Sommige kinderen krijgen al veel kansen, voor anderen is dat minder vanzelfsprekend. Alle kinderen een vliegende start. Daar gaan wij samen voor. En dat is dan ook de titel van ons gezamenlijke beleidsplan 2024-2028.

Omdat we niet alles tegelijk kunnen en willen doen, brengen we in dit strategische beleidsplan focus aan. We geloven dat we de komende jaren het meeste verschil maken in kansengelijkheid door gericht in te zetten op drie thema’s: kwaliteit, samenwerken en fijn werken. Hoe we dat doen lees je in het volledige strategische beleidsplan 2024-2028 wat te vinden is op onze website. We hebben ook een samenvatting gemaakt op 1 A4 die bij dit bericht is bijgevoegd. 

Klaar voor de start vanaf schooljaar 2024/2025
Op onze locaties zijn de teams samen met voorschool en onderwijs al druk bezig met locatieplannen. Daarin wordt beschreven hoe zij alle kinderen een vliegende start geven en hoe ze handen en voeten geven aan kwaliteit, samenwerken en fijn werken. Vanaf schooljaar 2024/2025 gaan we dan ook echt werken met het nieuwe strategische beleidsplan en de locatieplannen. Vanaf dan wordt delta onze naam voor kinderopvang, voorschool en onderwijs. Stichting Kinderopvang Oosterhout gaat vanaf schooljaar 2024/2025 dan ook verder als delta kinderopvang. Zo maken we samen een heldere volgende stap in kansengelijkheid voor onze kinderen. Voor ouders wijzigt er met de naamsverandering niets aan de bestaande voorwaarden en contracten.

Trots op de stappen die we zetten
We zijn ongelofelijk trots op de mensen in onze organisatie. Op de stappen die we samen de afgelopen tijd gezet hebben. Op de plannen die we samen met 176 collega’s van SKO, 32 collega’s van delta voorschool en 481 collega’s van delta onderwijs gemaakt hebben. Op de no nonsens manier waarop we dat samen voor elkaar krijgen. Op het (pedagogisch en onderwijskundig) leiderschap dat we iedere dag verder zien groeien. Op de inhoudelijke dialoog met onze medezeggenschap en toezichthouders, waar we steeds scherper en beter van worden. En bovenal zijn we trots op de kinderen op onze locaties, die we samen een vliegende start kunnen geven. 

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen in onze opvang gelijke kansen krijgen en ook kunnen kennismaken met muziek, dans, theater en het maken van kunst. In de kerstvakantie zijn wij met de BSO kinderen die zich in hadden geschreven naar H19 geweest.
Voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar werden op dinsdag 3 workshops aangeboden:
- Het noorderlicht namaken met krijt en verf en schaduwen
- Frozen dans en theater workshop
- Muziek maken op het liedje " Winter bibber bibber " met verschillende instrumenten.
Op donderdag waren de kinderen van 7 jaar en ouder aan de beurt.
Zij maakten het noorderlicht en leerden hoe dit fenomeen ontstaat, maakten muziek op de T-Bone (trombone van kunststof) en kregen zij een theater workshop met tableaus over de winter en een dans les op muziek uit de film Frozen.

Kortom een leuke kennismaking en begin van een mooie samenwerking met H19.

 20240102 124525           20240102 131219         

Binnen ons team van leidinggevenden zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor 26 - 28 uur voor de aansturing van een drietal locaties (KDV/BSO) welke zich bevinden in de scholen van onze samenwerkingspartner Delta-Onderwijs. Salaris wordt vastgesteld aan de hand van CAO Kinderopvang (schaal 9) waarin tevens het functieprofiel Leidinggevende A is opgenomen.

Meer informatie over deze vacature lees je in: 20230913_Vacature_Leidinggevende_Kinderopvang.pdf.

Dit jaar vond al weer de 7e editie van het SKO Timmerdorp plaats. Vol enthousiasme is er de afgelopen week op het terrein van de scouting gewerkt aan villa's met jacuzzi, kastelen en een ijssalon. Ontwerpen, meten, zagen, timmeren, schilderen…alles is aan bod gekomen om samen met elkaar de bouwwerken vorm te geven. De benodigde pallets voor het bouwen van deze kunstwerken hebben wij bezorgd gekregen van De Graaf Logistiek. Het team van SKO collega's heeft samen met de kinderen een geweldige week gehad! Wij bedanken iedereen voor de enorme inzet die er getoond is!!

IMG 20230824 WA0002

IMG 20230824 WA0003

Heb je als Lid Raad van Toezicht affiniteit met de voorschool, het basisonderwijs en de kinderopvang? En beschik je daarnaast over academisch niveau en inzicht in bestuurlijke processen? Dan is deze rol als Lid Raad van Toezicht wellicht iets voor jou!
Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure verwijzen wij je naar vacature Lid Raad van Toezicht . 

Heb je interesse?

Wij zijn ook geïnteresseerd in jou! Delta-onderwijs en SKO hebben Spijtenburg werving en advies gevraagd hen te begeleiden in dit proces. Graag ontvangen we uiterlijk 7 juni 2023 jouw CV en motivatiebrief per mail: t.a.v. benoemingsadviescommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wij zijn op zoek naar een Leidinggevende Kinderopvang. Op de pagina Werken bij SKO vind je meer informatie over deze vacature, volg deze link.

Als jij werk zoekt dat er toe doet bekijk dan dit filmpje https://youtu.be/kzRznifiAgs.

Op de pagina 'werken bij SKO' vindt je meer informatie over diverse vacatures.

Wij zijn op zoek naar een beleidsmedewerker P&O binnen onze organisatie. Op de pagina Werken bij SKO vindt je de advertentie voor deze vacature. Volg deze link

Met veel genoegen presenteren wij het jaarverslag 2021. Dit jaar heeft het jaarverslag een nieuwe vormgeving.

pdfJaarverslag 2021.

Dit jaar vieren we dat SKO 35 jaar bestaat. Voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar was er een speciale middag georganiseerd bij het MEK in Oosterhout. Ruim 200 kinderen kwamen met hun ouders, broertjes en zusjes naar het MEK en hebben tussen 14.30 en 18.30 uur meegedaan aan allerlei activiteiten.

                                              IMG 20220701 WA0006IMG 20220701 WA0007

Net een relevant mbo diploma behaald en ga je na de vakantie verder studeren? Of misschien volg je een relevante hbo studie en heb je lekker lang vakantie? Wil jij in deze periode fijn bijverdienen? Dan hebben wij een geweldige vakantiebaan voor jou! Kijk op werken bij SKO voor meer informatie.

Wist u dat .....

  • u bij ons terecht kunt als u flexibele opvang nodig heeft
  • wij op alle locaties nog opvangplaatsen beschikbaar hebben, voor buitenschoolse opvang en dagopvang

 

Wij verwachtten dat het best lastig zou worden om een passende oplossing te vinden

Als ouders wil je een goede keuze maken voor de kinderopvang. Je zoekt een plek die bij je past en bij wat je mee wilt geven aan je kinderen. Het is helemaal mooi als de kinderopvang hier ook extra kleur aan geeft met haar eigen invulling.

Lees meer...