22 januari zijn de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari) weer gestart. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ook bij SKO is dit een jaarlijks terugkerend ‘evenement’.

Dit jaar staat het prentenboek ‘Moppereend’ centraal. Nummer 1 van de Prentenboek TopTien.

‘Het is een veelzijdig prentenboek dat alle peuters en kleuters aanspreekt en veel stof geeft om over te praten. Daarnaast zijn de illustraties prachtig, kleurrijk en herkenbaar. Het thema is mooi neergezet, want iedereen heeft weleens een mopperbui of een donderwolk boven zijn hoofd. Maar je hebt elkaar nodig om de lucht weer te klaren, want na regen komt zonneschijn.’ (Bron: boekenstart)

Samen met de kinderen wordt het prentenboek bekeken, voorgelezen en is er interactie met en tussen de peuters. Verder wordt het thema ook verwerkt in spel met en door de kinderen.

20200123 Prentenboek top10 1 865x453

Wist u dat .....

  • SKO regelmatig samenwerkt met Oosterhoutse verenigingen zoals Scoutinggroep Maria en Sportpark de Contreie.
  • U van harte welkom bent om onze locatie(s) te bezoeken. Wij verzoeken u hiervoor vooraf een afspraak te maken.

Wij verwachtten dat het best lastig zou worden om een passende oplossing te vinden

Als ouders wil je een goede keuze maken voor de kinderopvang. Je zoekt een plek die bij je past en bij wat je mee wilt geven aan je kinderen. Het is helemaal mooi als de kinderopvang hier ook extra kleur aan geeft met haar eigen invulling.

Lees meer...