Nu bijna 8 jaar geleden hebben we voor de opvang van ons eerste kindje bewust gekozen voor een kinderdagverblijf. Voor de dagen dat we beide werkten wilden we graag een vast adres, vaste gezichten en vaste speelkameraadjes.

De opa’s en oma’s van beide kanten wilden we bewust niet inschakelen als vaste oppas. We willen ze vooral opa en oma laten zijn en geen rol geven in de opvoeding. Inmiddels maken we voor twee van de drie kinderen gebruik van BSO ‘t Vlinderbos en gaat onze jongste naar kinderdagverblijf De Cocon. De afgelopen jaren heeft de BSO zich ontwikkeld van een professionele opvang tot een bruisende plek waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. In de vakanties zijn er altijd leuke activiteiten en dat mag ook, want het is tenslotte vakantie! En ook de dagen die vorig jaar georganiseerd zijn in het bos bij de scouting zijn legendarisch. Onze dochters moesten eerst schoonweken in bad, voordat ze konden aanschuiven bij het avondeten. Ik ben graag betrokken bij de manier waarop mijn kinderen hun dag doorbrengen en wil hierin graag een bijdrage leveren. Na het lidmaatschap van de oudercommissie van de Cocon en nu het Vlinderbos, ben ik sinds een jaar voorzitter van de Centrale Oudercommissie. Tijdens de vergaderingen van de (centrale) oudercommissies houden we SKO scherp en komen we met ideeën en suggesties om ervoor te zorgen dat onze kinderen het nog beter naar hun zin krijgen en dat het aanbod ook aantrekkelijk blijft voor ouders.

Evelien Westra, moeder van Karlijn (7 jaar), Marije (6 jaar) en Noud (3 jaar)

Waarom SKO?

  • 30 jaar kwaliteit in opvang
  • professioneel en betrokken
  • respect voor het individu
  • actief en persoonlijk

 

Van peuter tot puber bij SKO

Wow, 13 jaar kinderopvang, dat is een hele periode. We kunnen ons de eerste dag nog goed herinneren. Je brengt je baby naar een nieuw oord, met vreemde
mensen die voor haar gaan zorgen omdat je zelf moet/wilt gaan werken. Met tranen in je ogen stap je de auto in. Je voelt je even de slechtste moeder van de wereld. Maar dat slijt. Louise vond het heerlijk op het kinderdagverblijf, lekker luieren in een high tech schommel/wieg. Voor een enig kind vonden we het heel belangrijk dat ze leerde omgaan met anderen. Speelgoed delen, samen ruzie maken, op je beurt wachten noem het maar op.

Lees meer...