Voor alle ouders die werkzaam zijn in een cruciaal beroep biedt SKO noodopvang. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in het bericht de gegevens die in het pdfinschrijfformulier noodopvang staan vermeld.

In de huidige sluitingsperiode van kinderopvang en scholen tot en met 28 april 2020 vallen ook twee nationale feestdagen: Tweede Paasdag (13 april 2020) en Koningsdag (27 april 2020). De doordeweekse noodopvang is op deze dagen gesloten. De 24/7 noodopvang is op deze dagen wel open.
Goede Vrijdag (10 april 2020) is geen nationale feestdag. De doordeweekse noodopvang is dan normaal open.

Noodopvang tijdens de meivakantie van 20 april 2020 t/m 1 mei 2020:
pdfNieuwsbrief d.d. 15 april 2020 van de gemeente met informatie over noodopvang in de meivakantie voor ouders in een cruciaal beroep. Daarnaast is er een pdfActiviteitenprogramma met leuke ideeën voor thuis.

Wanneer mag ik mijn kind naar de nood(kinder)opvang brengen?
De opvang die nu geboden wordt op scholen en kinderopvang (zonder extra kosten voor ouders), is noodopvang. De noodopvang is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in cruciale beroepsgroepen hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen. Mensen in deze beroepsgroepen moeten in eerste instantie zelf een oplossing voor opvang zoeken, zodat hun kinderen niet naar opvang of school hoeven te gaan. En de kabinetsmaatregelen van 15 maart 2020 zoveel mogelijk effect hebben. Het kabinet heeft op 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020. De kinderopvang blijft dus dicht tot en met 28 april a.s. en verleend t/m deze datum alleen noodopvang.

De lijst van cruciale beroepsgroepen is niet alomvattend. Wel geeft de lijst inzicht in de belangrijkste beroepen die de samenleving draaiend houden. Ook mensen met een onmisbare facilitaire of ondersteunende functie (denk aan schoonmaak, beveiliging, ICT) vervullen een van deze cruciale beroepsgroepen en kunnen hun kinderen naar de noodopvang brengen. Het is aan ouders en werkgevers om hierin juiste keuzes te maken. Het blijft een noodopvang, die alleen kan worden benut wanneer andere opties ontoereikend zijn.
Kinderen die ziekteverschijnselen vertonen mogen sowieso niet naar de noodkinderopvang. Zij moeten thuis blijven. Lukt het niet om opvang te regelen, en werkt u niet in een cruciaal beroep of in de vitale infrastructuur? Ga dan met de werkgever in gesprek over een oplossing.

Wat als ik in een cruciale beroepsgroep werk, maar mijn partner niet?
Het uitgangspunt is dat ouders in een cruciale beroepsgroep kunnen blijven werken. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kan er een beroep worden gedaan op de school en/of kinderopvang (dagopvang, BSO, gastouderopvang). Het is geen harde eis dat beide ouders in een cruciale beroepsgroep werken. Er moet opvang zijn, zodat mensen met cruciale beroepen aan het werk kunnen blijven.

MAATREGELEN BINNEN SKO, stop de verspreiding van het coronavirus:
- Kom uw kind(eren) met maximaal 1 persoon brengen en ophalen.
- Neem geen andere kind(eren) uit het gezin mee naar de opvanglocatie OF laat deze in uitzonderlijke gevallen wachten bij de voordeur.
- Neem voldoende afstand tijdens de contactmomenten met pedagogisch medewerkers en kinderen in de opvang (1,5 meter blijft de richtlijn).
- Houd de contactmomenten/overdracht met de pedagogisch medewerkers zo kort mogelijk.
- Overdracht vindt zo veel mogelijk buiten de groep plaats, bijv. op de gang.
- De Algemene RIVM richtlijnen gelden nog steeds ! 

Meer informatie over noodopvang in de gemeente Oosterhout vindt u in de pdfnieuwsbrief van de gemeente. 

Meer informatie over de cruciale- en vitale beroepsgroepen is te vinden via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

Wist u dat .....

  • de overheid bijdraagt in de kosten voor kinderopvang in de vorm van kinderopvangtoeslag.
  • kijk hiervoor op www.toeslagen.nl

 

Aan alles kun je zien dat zij trots uitstralen

De drie letters SKO zijn inmiddels na al die jaren een begrip geworden in ons gezin. Het kinderdagverblijf, de voor-, tussen- en naschoolse opvang, de
ballenbus, de grote diversiteit aan leuke en leerzame kinderactiviteiten, de vele creatieve knutselwerkjes en de spetterende optredens voor alle ouders.

Lees meer...