Zwanger?! Zo bijzonder, maar gelijk ook spannend! Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met deze zwangerschap! Over een aantal maanden is het zover…een nieuw wondertje wordt geboren!
Voordat het echter zover is, komen er nog allerlei keuzemomenten op het pad van jonge ouders. Voor één daarvan, namelijk de combinatie van werk/studie en de opvang van de kleine trots, ben je bij ons aan het juiste adres.
Op deze pagina hebben wij alvast een aantal zaken op een rij gezet omtrent de mogelijkheden tot goede zorg in een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving terwijl je werkt of studeert.

Kinderdagverblijf of gastouder?
Bij ons heb je twee mogelijkheden: opvang op één van onze kinderdagverblijven, óf bij een van onze gastouders. Bij beide wordt gewerkt vanuit ons pedagogisch beleid, waarbij wij uitgaan van het feit dat kinderen zich veilig en vertrouwd moeten voelen.
Baby’s en jonge kinderen zijn kwetsbaar. Wij besteden daarom extra aandacht aan de zorg en het eigen ritme van deze kinderen, zodat routines zoveel als mogelijk hetzelfde blijven en deze jonge kinderen zich kunnen ontspannen en aandacht krijgen voor hun omgeving. Wij nemen de tijd voor de persoonlijke momenten als het voeden, verschonen en naar bed brengen. Daarnaast geven wij kinderen ook de ruimte om zelf te ontdekken in een veilige, maar rijke omgeving. Hoe klein ook, ieder kind heeft zijn of haar eigen karakter en talenten. Door die eigenheid te respecteren en het kind op zijn eigen tempo te laten groeien en ontwikkelen, stimuleren wij de zelfstandigheid en sociale competenties.
Bij SKO is naast het kind de kwaliteit van de opvang het allerbelangrijkste. Onze pedagogisch medewerkers hebben een dijk aan ervaring, waardoor zij uitstekend in staat zijn kinderen te begeleiden, verzorgen en uit te dagen. Daarnaast kunnen zij altijd meedenken of een advies geven in jouw vragen rondom de verzorging of opvoeding. Met name voor jonge ouders is dit vaak erg prettig en geruststellend!
Vanzelfsprekend vertellen de pedagogisch medewerkers en gastouders je uitgebreid hoe de opvang is verlopen, als je aan het einde van de werkdag je kind ophaalt. Naast de verzorgende aspecten geven zij je ook aan hoe de dag verlopen is. Heeft je kind bijvoorbeeld iets nieuws ontdekt? Of voor ’t eerst getracht om te rollen? 

Het verschil?
Op onze kinderdagverblijven vindt opvang plaats in groepen van maximaal 12 tot 16 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. In deze groepen worden diverse activiteiten aangeboden passend bij de diverse leeftijdsgroepen, interesses en behoeften van de kinderen. Kinderen leren door de leeftijdsvariatie rekening houden met elkaar en spelen en leren van en met elkaar.
De opvang bij een gastouder kenmerkt zich vooral door de kleinschaligheid en flexibiliteit. Onze gastouders ontvangen de kinderen veelal in hun eigen huis, maar een gastouder bij jou in huis behoort ook tot de mogelijkheden. Door de kleinschaligheid is de opvang bij een gastouder vaak ook flexibel in te richten. Handig voor ouders die wisselende roosters hebben of niet van 8 – 5 werken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze kinderdagverblijven? Kom dan eens een kijkje nemen op één of meerdere locaties. Je kunt hiervoor dit formulier invullen en wij nemen dan z.s.m. contact op om een afspraak te maken. Natuurlijk kun je ook vrijblijvend contact opnemen met onze Planning om mogelijkheden door te spreken.

Wat kost kinderopvang?
Kinderopvangorganisaties worden niet gefinancierd door de overheid. Als ouder kun je echter wel een tegemoetkoming krijgen in de vorm van Kinderopvangtoeslag. Je hebt recht op kinderopvangtoeslag als beide ouders werken, studeren of in een inburgerings- of integratietraject zitten. De kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk, maar wel voor iedere inkomensklasse beschikbaar. De toeslag loopt van 23% tot 94% van de kosten. Op www.toeslagen.nl lees je alle informatie over de kinderopvangtoeslag en kun je een proefberekening maken hoe hoog jouw toeslag zal zijn.

Wist u dat .....

  • u bij ons terecht kunt als u flexibele opvang nodig heeft
  • wij op alle locaties nog opvangplaatsen beschikbaar hebben, voor buitenschoolse opvang en dagopvang

 

Van peuter tot puber bij SKO

Wow, 13 jaar kinderopvang, dat is een hele periode. We kunnen ons de eerste dag nog goed herinneren. Je brengt je baby naar een nieuw oord, met vreemde
mensen die voor haar gaan zorgen omdat je zelf moet/wilt gaan werken. Met tranen in je ogen stap je de auto in. Je voelt je even de slechtste moeder van de wereld. Maar dat slijt. Louise vond het heerlijk op het kinderdagverblijf, lekker luieren in een high tech schommel/wieg. Voor een enig kind vonden we het heel belangrijk dat ze leerde omgaan met anderen. Speelgoed delen, samen ruzie maken, op je beurt wachten noem het maar op.

Lees meer...